12-årig norsk tjej gifter sig – en viral kampanj

0 Shares

12-årig norsk tjej gifter sig – en viral kampanj mot barnbröllop

Thea är 12 år och berättar om sitt stundande bröllop

Den virala kampanjen där en 12-årig norsk tjej gifter sig, eller ska gifta sig, är en kampanj mot de barnbröllop som sker i världen. Norska Thea är 12 år och driver en blogg där hon berättar om sitt stundande bröllop med den 37-årige Geir. Allt är ett påhitt och det kanske är självklart för oss för vi vet att barnbröllop inte är tillåtna i Norge, men grejen är den att nyheten om att en 12-årig norsk tjej vid namn Thea gifter sig har fått stor spridning världen över och fått många att öppna ögonen för problemet.


Den 12-åriga norska tjejen som ska gifta sig heter Thea, kommer från Norge, är 12 år gammal och är som vilket barn som helst. I sin blogg berättar den 12-åriga tjejen att hon gillar bandet One Direction, hästar – i synnerhet hästen Milan – och går i skolan. Hon önskar sig även en iPad. I 12-åriga Theas blogg skriver hon även om sitt kommande bröllop med den 37-årige mannen Geir. Om sitt bröllop skriver 12-åriga norska Thea att det ska äga rum på lördag, 11 oktober, och i bloggen får man följa hennes förberedelser. Plan Norge som ligger bakom den virala kampanjen mot barnbröllop har styrt upp ett event på Facebook – och det är tusentals som har anmält sin närvaro till eventet där en 12-årig norsk tjej gifter sig, fast inte på riktigt då. Inte hon, och inte i Norge. Men många tusen flickor blir bortgifta världen över varje dag.

12-åriga Thea från Norge gifter sig

12-årig norsk tjej gifter sig – en viral kampanj och ett facebookevent från Plan Norge. Den fejkade händelsen på den norska 12-åriga tjejen Thea som gifter sig har fått stor uppmärksamhet världen över.

Läs 12-åriga Theas bröllopsblogg.