Viralgranskaren från Metro

0 Shares

Viralgranskaren från Metro

Granskar viraler och ger tips innan du delar

Viralgranskaren från Metro är en populär webbsida som hjälper dig med att granska viraler innan du delar dem. Viralgranskaren tar upp nyheter och videos på webben som har blivit virala och avslöjar om de är fejk eller inte.


I dagens nummer av Metro handlar viralgranskaren om ämnet så blir du en bättre viralgranskare. Från och med idag kommer Viralgranskaren att köra en artikelserie om hur man själv kan bli en bättre viralgranskare. ”När vi startade Viralgranskaren var det ju för att uppmuntra och folkbilda i källkritik och civilpublicistik. Vår analys var inte att alla är journalister, men att alla i vår nya sociala tid är publicister. Det du delar vidare, bloggar om eller retweetar gör skillnad. I detta har du ett val, mellan att vara en ansvarig och en oansvarig utgivare. Det enda som krävs är att lägga en extra minut på källgranskning och kritiskt tänkande.”, skriver Jack Werner på Viralgranskaren.

Viralgranskaren från Metro. Ett nyttigt inslag i den virala cirkusen tycker vi på Viral Webb. I videon ovan kan vi se en video som är avslöjad som fejk av Viralgranskaren.