Polarpriset 2014 till Chuck Berry

0 Shares

Polarpriset 2014 till Chuck Berry

Vinnare av årets polarpris ihop med Peter Sellars

Polarpriset 2014 går till Chuck Berry och Peter Sellars. Polarpriset är inte ett pris som ges till polare utan ett pris från ett land nära polarområdet Arktis. Peter Sellars är inte Peter Sellers – komikern, utan Peter Sellars som är en operaregissör. Mer om polarpriset 2014 och dess vinnare här på Viral Webb.


Polarpriset 2014 går alltså till Chuck Berry och Peter Sellars. Chuck Berry är en rockpionjär som i mitten av 50-talet drabbade världen med låtar som “Maybellene”, “Roll over Beethoven” och “Johnny B Goode”. Undertecknad såg honom live i Göteborg 1990 men minns inte mycket av det. Polarpriset 2014 går även till Peter Sellars som är en amerikanske teater- och operaregissören som är “känd”? för att sätta upp kända verk i nya versioner och miljöer som gjort honom omstridd och kontroversiell. Han iscensatte bland annat “Figaros bröllop” i en lyxig skyskrapa i New York och “Don Giovanni” i Harlem.


Polarpriset 2014 till Chuck Berry och Peter Sellars. Polarpriset instiftades av skivbolagsmannen Stikkan Anderson och delades ut för första gången 1992. Priset brukar enligt traditionen delas mellan någon från de klassiska genrerna och en representant för populärmusiken. Vinnare av Polarpriset 2014 – info hos Viral Webb.