Amerikansk reporter – Steven Sotloff – får halsen avskuren av IS

0 Shares

Amerikanske reportern Steven Sotloff får halsen avskuren av IS

En svartklädd man från IS skär halsen av Steven Sotloff

En amerikansk reporter får halsen avskuren av en medlem i IS (Islamiska staten). Den kidnappade journalisten Steven Sotloff som försvann i augusti 2013 har mördats av Islamiska staten och i en förmodad fasansfull video har folk fått se hans sista ord och när den svartklädde IS-medlemmen skär halsen av Steven Sotloff. Nu har det alltså hänt igen.


Videon där den amerikanske journalisten Steven Sotloff får halsen avskuren är den andra som dyker inom loppet av någon vecka. I videon syns den amerikanske reportern Steven Sotloff, som kidnappades av IS. Han står på knä i ett ökenlandskap precis som James Foley gjorde. Bredvid honom står åter igen en svartklädd, maskerad man och är redo att skära halsen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff. Förmodligen riktigt otäcka scener. Liveleak har valt att inte visa denna video och så har många andra nyhetssajter också valt att göra. Se bild från händelsen.

Videon där den amerikanske reportern Steven Sotloff får halsen avskuren av en IS-medlem lades ut på nätet under tisdagen men många nyhetssajter har valt att inte visa videon på avrättningen av Steven Sotloff.