Ebola i Sverige – första fallet?

0 Shares

Ebola i Sverige – första misstänkta fallet

Nu kan en person i Sverige insjuknat i sjukdomen ebola

Ebola i Sverige är Aftonbladets EXTRA-rubrik nu på morgonen. De skriver att det första fallet av Ebola i Sverige kan ha blivit upptäckt under söndagkvällen då en ung man som besökt Västafrika insjuknat i något som skulle kunna vara Ebola. Läs mer om EXTRA-rubriken Ebola i Sverige här på Viral Webb.


Som det ofta ligger till med kvälltidningsrubriker så är det inte så att det första fallet av Ebola i Sverige är konstaterat, utan långt därifrån. Aftonbladet skriver att vid 17.30-tiden under söndagen skickades en specialutrustad ambulans till Solna för att hämta en man med misstänkt ebola. Mannen hade insjuknat i feber och hade nyligen besökt ett av riskländerna i Västafrika där epidemin slagit till. Det rör sig enligt TT om en ung man. Sjukvården agerade då enligt den handlingsplan som Socialstyrelsen tagit fram och mannen har förts till infektionskliniken vid Karolinska sjukhuset i Huddinge. Ansvarig på Karolinska säger att risken för att mannen har drabbats av ebola är extremt liten, men att omständigheterna och att ebola är en så allvarlig sjukdom gör att säkerhetsnivån höjs. Så, att vi nu har ebola i Sverige är inte helt sant.

UPPDATERING: Den man som undersökts för ebola är inte smittad av sjukdomen enligt provsvaren, bekräftar Stockholms läns landsting.

Ebola – en skräckinjagande sjukdom. Nu har vi nästan fått det första misstänkta fallet av ebola i Sverige.