Finns det liv på andra planeter?

0 Shares

Finns det liv på andra planeter?

NASA ordnar möte med teologer och vetenskapsmän för att reda ut om det finns liv i rymden

Finns det liv på andra planeter? För några dagar sedan försökte NASA överbrygga klyftan mellan livet på jorden och möjligheterna till livet på andra planeter och på annat håll. NASA förde samman forskare, historiker, filosofer och teologer från hela världen för ett tvådagarssymposium i frågan finns det liv på andra planeter? Deras agenda: Att utforska hur vi förbereder oss för det oundvikliga upptäckten av utomjordiskt liv, vare sig det handlar om enkla mikrobiella organismer eller intelligenta varelser på andra planeter.


SÅ, vad diskuterades på mötet där de skulle ta upp frågan finns det liv på andra planeter? “Vi tittar på alla scenarier om att hitta liv på andra planeter. Om du hittar mikrober, det är en sak. Om du hittar intelligens, är det en annan. Och om de kommunicerar, det är något annat, och beroende på vad de säger, det är något annat!” sade astronomen, symposiumarrangören och tidigare NASA-historikern Steven J. Dick.

“Tanken är att inte vänta tills vi gör en upptäckt, utan att försöka förbereda allmänheten för vad konsekvenserna kan bli när en sådan upptäckt görs,” berättade Dick för The Huffington Post. “Jag tror att anledningen till att NASA står bakom detta är på grund av all den senaste aktiviteten i upptäckten av exoplaneter och framsteg inom astrobiologi i allmänhet.

“Folk anser att bara det mycket mer troligt nu att vi kommer hitta något – troligen mikrober först och kanske intelligens senare,” tillade han. “Den drivande kraften bakom detta är ur vetenskaplig synvinkel att det verkar mycket mer sannolikt nu att vi kommer att hitta liv på andra planeter någon gång i framtiden.”

“Jag tror främmande liv existerar, men jag har inga bevis på att det finns liv på andra planeter. Jag skulle bli riktigt upphetsad och det skulle göra min förståelse för min religion djupare och rikare på ett sätt som jag inte ens kan förutse ännu. Därför skulle det vara så spännande, sade “broder Guy Consolmagno, jesuitpräst, astronom och planetforskare hos Vatikanen.

Finns det liv på andra planeter? I YouTubevideon ovan från NASA ser vi 10 000 galxer inzoomade. Det är bara ett fåtal av alla galaxer som upptäckts, och det vore kanske nästan konstigt om det inte finns liv på någon planet i någon galax någonstans i rymden.

Läs hela artikeln om frågan finns det liv på andra planeter?.