Protester i Hongkong 2014 – Video

0 Shares

Protester i Hongkong 2014 – Video

Missnöje i Hongkong angående nytt valsystem

Protester i Hongkong 2014 – Video och text. Hongkongs kravallpolis ingrep på söndagen mot de demonstranter som samlats i Hongkongs finansdistrikt och utanför regeringsbyggnader i Hongkong. Peking är berett att slå hårt mot protesterna i Hongkong, som vi kan se vi videon nedan. Den statliga nyhetsbyrån Nya Kina i Hongkong kallar protesterna i Hongkong för olagliga.

Den regionale regeringschefen Leung Chun-ying manar samtidigt demonstranter att inte delta i de ”olagliga” protesterna och hotar med ”resoluta” ingripanden om så inte sker. Missnöjet gäller valsystemet, som enligt Leung är ”lagligt bindande”. Han säger att en ny omgång överläggningar rörande Hongkongs valreform kommer att hållas ”inom kort”.


Protesterna i Hongkong har nu nått de centrala affärsdistrikten i Hongkong och den kinesiska regeringen tycks göra allt den kan för att förhindra att bilder av demonstrationerna når fastlandet. Rapporter tyder på att Kina efter protesterna i Hongkong har blockerat tillgången till Instagram på det kinesiska fastlandet. Instagram var en av ett fåtal sociala nätverk som hade undvikit uppmärksamhet av Kinas censorer. Men efter dessa stora protester i Hongkong 2014 där bilder av protesterna översvämmar bilddelningstjänst under hashtaggen #OccupyCentral verkar det som att regeringen beslutat att dra ur kontakten för Instagram. Se video här på Viral Webb från protester i Hongkong 2014.

Protester i Hongkong 2014 – nu släpps video efter video från demonstrationerna i Hongkong.