Val om självständighet i Skottland 18 september

0 Shares

Val om självständighet i Skottland 18 september

Folkomröstning: ska Skottland bli självständigt?

Ett val om självständighet i Skottland 18 september äger rum i morgon den 18 september 2014. Folkomröstningen om Skottland ska bli självständigt är historisk och läget för sidan om självständighet för Skottland eller inte ser ut att vara cirka 50/50. Världen och speciellt Storbritannien håller nu andan inför detta val om självständighet för Skottland den 18 september.


Världen håller andan inför valet om självständighet för Skottland, men mest hoppas de flesta att Skottland kommer att rösta “nej” till självständighet från Storbritannien i torsdagens folkomröstning. Av egenintresse och geopolitik, ber stormakter från Peking till Washington och Moskva till New Delhi en tyst bön om att Storbritannien håller ihop och inte skapar ett smittsamt prejudikat för statlig fragmentering i instabila tider. Därför vill många av stormakterna att detta val om självständighet i Skottland den 18 september ska bli en folkomröstning som leder till ett NEJ.

Bland Londons kompisar i Europeiska unionen, sade Tyskland öppet att de föredrar att Storbritannien håller ihop även efter valet om självständighet för Skottland, så andra länder, särskilt Spanien, Belgien och Italien, inte förvärrar sina problem att hålla ihop nationerna. Ryssland och Kina har också en skräck för detta val om självständighet för Skottland, då de har starka inhemska skäl att undvika önskar de gamla kejserliga nationernas nederlag, då båda staterna har problem med folkgrupper som kräver separatism. Imorgon, den 18 september 2014 sker folkomröstningen och folket ställs inför ett val om självständighet för Skottland.

Ovan: Live från folkomröstningen om självständighet i Skottland.

Valet om självständighet i Skottland 18 september är en världsangelägenhet och folkomröstningen om ett självständigt Skottland kommer övervakas av medier över hela världen.