Vinnare av Nobelpriset 2014

0 Shares

Vinnare av Nobelpriset 2014 – lista med nobelpristagarna 2014

Idag tillkännages vinnaren av Nobelpriset 2014 i medicin eller fysiologi

Stockholm: Vinnare av Nobelpriset 2014. Idag inleds Nobelpriset 2014 med att den första vinnaren av Nobelpriset 2014, eller nobelpristagare tillkännages i ämnet medicin eller fysiologi. Forskare bakom svårförklarliga genomikrelaterade sjukdomar och mer lättbegripliga därför-känns-chili-som-hetta hör till måndagens favoriter att vinna det första Nobelpriset 2014. Här kan du se en lista på alla vinnare av Nobelpriset 2014. Listan fylls på allt eftersom.


Som första vinnare av Nobelpriset 2014 tippar amerikanerna Michael H Wigler och Charles Lee tillsammans med kanadensiske Stephen Stephen W Scherer som årets vinnare av Nobelpriset i medicin eller fysiologi. För tio år sedan bevisade de att människans gemensamma arvsmassa är avsevärt t mindre än vad man dittills trott. En annan favorit som vinnare av Nobelpriset 2014 i medicin eller fysiologi är amerikanen David Julius som undersökt varför chilifruktens capsaicin känns som hetta när ämnet kommer i kontakt med huden. Forskningen har lett till insikter inom såväl smärtforskningen som psykologin. Allt om vinnare Nobelpriset 2014 och hela listan på nobelpristagare 2014 kommer fyllas på successivt under hösten här på Viral Webb.

Vinnare Nobelpriset 2014 – Medicin: Amerikanen John O’Keefe och norska äkta paret May-Britt Moser och Edvard I Moser får Nobelpriset i medicin. Trion får priset för deras upptäckter av celler som utgör ett positioneringssystem, ett GPS, i hjärnan.

Vinnare Nobelpriset 2014 – Kemi: Eric Betzig, Stefan W Hell, William E Moerner får Nobelpriset i kemi för utvecklandet av ett supermikroskop.
Deras forskning har gjort det möjligt att studera levande celler ner på nanonivå.

Patrick Modiano får Nobelpriset i litteratur 2014.

Fredspriset 2014 går till barnrättsaktivisterna Kailash Satyarthi och Malala Yousafzai meddelar Nobelkommittén i Oslo.

Vinnare av Nobelpriset 2014 får sina nobelpriser vid en pampig ceremoni.